neděle 31. srpna 2014

I knihomolové mají své dny...

Knihkupectví Martinus (http://www.martinus.cz/ - http://www.martinus.sk/) to prostě umí. Jejich projekty a nápadité výmysly baví a těší spoustu knihomolů. Ne, nesnažím se jim udělat reklamu. Neplatí mě za to. Ale uznejte, kdo z vás, milovníků knih, se ještě nikdy nezapojil do žádné jejich akce? Pokud tuto partičku zapálených lidí sledujete, určitě vám neuniklo, jak výjimečný den dnes je! :)


Sice nemůžete očekávat ohňostroje a městské slavnosti, ale za to si dnes bez výčitek můžete udělat volno, najít vám příjemné místečko a nerušeně číst. 31. srpen se totiž stal Dnem nepřečtených knih. Vyberte si doma knihu, která si ještě nestačila získat vaši plnou pozornost a dejte jí šanci. Můžete být mile překvapeni, rozšířit si své obzory nebo doplnit něco z často opovrhované školní klasiky. Když budete sdílní a podělíte se o svůj knihový den, třeba budete ještě nakonec odměněni i něčím materiálnějším. :)


Já jsem si dnes vybrala Jakobijánův dům, autorem je Alá'a Al-Aswání. Kniha je částí Zlaté edice od Joty, a ač prvním impulsem byl menší počet stran, rozhodně si nemyslím, že by byla jinak nudná. Už jen proto, že se odehrává v Egyptě moderní doby, což je po mnoha stránkách velmi zajímavá oblast. Přidejte spoustu hříšných neřestí, netradičního chování a militantního fundamentalistického islámu. Asi to bude parádní jízda. Jdu se do toho pustit a nebojte, brzy vám o ní napíši víc. :)

Teď si už jen vyberte tu vaši dnešní vyvolenou a užívejte! Krásný Den nepřečtených knih!





Žádné komentáře:

Okomentovat