pondělí 15. září 2014

Motivační formule

Mám v sobě neukojenou touhu získávat informace. Nevím přesně proč, ale dychtím po moudrosti světa. Všechno vědět, všechno znát, objevit neobjevitelné a zažít zázraky. Vím. Chci moc. Ale kdo určí, kolik je dost?

Dennodenně se s tím setkáváme - lidi lhostejně proudící davem bez jediného zájmu. Život se scvrkne na pár hodin spánku, jídla a práce. Přežívají. Jak se to stane? Vždyť už jako malé děti máme vrozený instinkt poznávat. Proč tedy někteří životem natolik otupí? Neumím si odpovědět. Pro mě nemyslitelná věc, pro někoho norma. 

V dnešním světě to není jednoduché. Já vím, nikdy to nebylo jednoduché, každé období má své klady a zápory. Přeci se na to tedy nebudeme vymlouvat. Ale sama vím, že tato přemíra informací a možností nakonec vlastně ubíjí. Hlavně pokud máte rozhodovací problémy jako já. Sním o osobním mentorovi, který mě nasměruje na správné zdroje a ukáže mi jen to důležité. (Možná bych se nad touto profesí měla do budoucna zamyslet. Zaplním mezeru na trhu.) Smutné je, že mentorskou funkci by vlastně mělo plnit školství. Ale všichni víme, jak to je. Čemu uvěříme, bude vždycky jen na nás, proto vybírejme pečlivě, nechme se inspirovat, ale nezapomeňme použít zdravý rozum. 

Další zápornou roli hraje čas. Je ho zatraceně málo a lidi s ním plýtvají. Ani si neuvědomujeme, jak rychle letí. Proplouvá nám mezi prsty. Dny, týdny, měsíce, roky. Kolik je potřeba, než člověk řekne STOP!, takhle žít nechci?! Je toho tolik, co nám svět nabízí, stačí otevřít oči a chtít. Hledejme své sny a plňme je. Že nevíte, co chtít? Vyzkoušejte od každého trochu! Začněte s jiným sportem, naučte se nový jazyk, prozkoumejte neznámou zemi, kupte si netradiční knihu nebo uvařte RAW veganskou večeři! (Pokud nevíte, co to je, hned máte příležitost se s Googlem trochu vzdělávat.) Dopředu vám říkám, nebude to lehké, vždycky je mnohem snazší pokračovat v zajeté cestě, s klapkami na očích a prázdnou hlavou, ale věřte mi, bude to stát za to. 

PS: Splňte si tento týden jedno přání. Zkuste něco nového. Udělejte změnu. Může to být drobnost. Ale udělejte to. Doufám, že mi o tom pak napíšete nebo mi to řeknete. :) 

PPS: Chystám se na velký list přání. Motivační lék do budoucna. Někdy vám z něj třeba něco prozradím. :) 




Žádné komentáře:

Okomentovat